Monday 2 April 2012

Ne žodžiais, o boikotu

Manau, atėjo laikas pasišnekėti apie tai, apie ką garsiai šnekėti negalima. Prieš keturias dienas panašiais žodžiais pradėjau diskusiją – nė nemaniau, kad tokia kils ar žmonės apskritai turės skirtingas nuomones, galvojau tik – kol niekas negirdi, galime sykį sau leisti.

Ir jau beveik perdegiau, nes šnekėjau per daug. Kas kartą pamačiusi parduotuvėje merginą su buteliu neteisingo alaus, noriu ją sugriebti už rankos ir priversti suvokti, kaip klysta. Išdrįsau 3 kartus, dvi moterys buvo pažįstamos.

Taigi, kryptingai kovoju toliau. Pridursiu, jog pagrindinės anadienės diskusijos kryptys buvo:

reklama skirta tik tiems, kuriems ji taikoma, ir jos pagrindinis tikslas – didinti pardavimus, todėl UAB „Didžiausias šalies alaus gamintojas“ kreipiasi TIK į savo tikslinę rinką, o ji, žinome, turi problemų
UAB „Didžiausias šalies alaus gamintojas“ reklama kreipiasi ne į "tikslinę rinką", o visus, kuriuos ji žeidžia, ir tikisi kuo daugiau šurmulio (kaip tik dėl to negalima minėti bendrovės pavadinimo)

Dar viena teorija: kiekvienoje didelėje įmonėje kartais priimami kvaili sprendimai: arba dėl to, kad sprendžiama didelėmis tarybomis, arba dėl to, kad neprotingam lyderio nusiteikimui niekas nepaprieštarauja.

Vienaip ar kitaip, kviečiu visus, ant kurių pasaulis nesilaiko, pasakyti „atia“ „Didžiausiam šalies alaus gamintojui“. Ypač kreipiuosi į tuos, kurie patys ant pasaulio vargiai laikosi - su šia bendrove mums nepakeliui, taip, net ir kvietinį, net ir jį reikia mesti.
Ketinau visa tai parašyti prieš keletą dienų, neparašiau, bet dėl to tik geriau: spėjau atlikti rinkos tyrimą.
Du žmonės patikino esą „Gubernijos“ kvietinis – geresnis. "Grimbergen Blanche" – tikrai geresnis; kvietinis "Primator" – geresnis, "Franziskaner" "Weissbier" – sunku pasakyti, ar daug geresnis, bet blogesnis nėra. Focus grupė taip nutarė.
... Iš totorių jie man nesityčios.

5 comments:

  1. čia tęsinys apie kibinus
    ar kaip?
    (man daktaras iš Tibeto išvis uždraudė alų, todėl esu nuo jo atšokęs ir pavažiavęs)

    ReplyDelete
  2. beje, jeigu gūglini "kvietinis alus totoriai"
    šeštoje vietoje Google rašo:
    Tokelės
    tututte.blogspot.com/
    Prieš 5 valandas (-ų) – UAB „Didžiausias šalies alaus gamintojas“ reklama kreipiasi ne į "tikslinę rinką", o visus, kuriuos ji ... vargiai laikosi ...
    (iškart po Žvejo tribūnos)

    ReplyDelete
  3. "atšokęs ir pavažiavęs" = nutolęs nuo alaus temų

    (parašai ką nors neaiškiai, paskui nenurimsti, kol neišpilstai iš tuščio į kiaurą)

    ReplyDelete
  4. Totoriai kabina šaukščiukais šerbetą ir nerūpi jiems alus smirdakvapis

    ReplyDelete
    Replies
    1. totoriai, kiek jAs pažįstu, apskritai labai santūrūs ir orūs žmonės

      Delete