Thursday 26 January 2012

Kas mėnesį

Galėčiau garbės žodžiais ir nesišvaistyti, juolab žadėdama tokį absurdišką dalyką - niekuomet neberašyti apie mitybos įpročius. Grįžtu į šnekorių gretas ir pasakoju apie naują projektą.
Turiu tokį draugą, pavadinkime jį Mitu, kuris mėsą valgo tris kartus per dieną. Jam gerokai per anksti išgyventi sunkesnę asmenybės raidos krizę, tačiau Mitas mėgina imti raidą į rankas ir keičia po vieną dalyką per mėnesį. Šio mėnesio planas - nevalgyti mėsos. Mėnesiui praėjus, imsis ko nors kita (ir be abejonių, grįš prie senų įpročių), pavyzdžiui, šnekėdamas lietuviškai nevartos jokių anglicizmų. Paaavyzdžiui, antrame šio įrašo sakinyje pavartotą žodį keis "sumanymu".
Praėjo jau 4 dienos - šiandien eina penkta. Vakar su Mitu kalbėjomės apie įspūdžius.

- Man kavinėse ir taip gana sunku išsirinkti, o nevalgant mėsos, pasirinkimų skaičius sumažėja iki trijų, - šakute stumdydamas brokolius pasakė Mitas.
- Taip, todėl labai lengva išsirinkti, - padrąsinau.
- Bet jei "Kompanijos" valgiaraštyje - trys pasirinkimai (o specialiame vegetariškame meniu - nei vieno "antro") ir ešerio kepsnio jie nebeturi, lieka du pasirinkimai: ungurio kepsnys arba troškinys. O aš kaip tik kad troškinio išvengčiau, einu iš namų valgyti į kavinę.
- Tai valgei ungurį.
- Valgiau, - atsiduso Mitas. - Bet ungurys... Ne mėsa...

Kad neatsilikčiau, aš irgi ėmiausi naujos veiklos vienam mėnesiui. Ėmiau daryti mankštą rytais. Kai kurie pasakytų - kas čia ypatinga, bet jie nesupranta, kad mankštai reikia atsikelti. Praėjo trys dienos, šiandien eina ketvirta.
Pirmą rytą, po 3 valandų miego, jogą dariau visą pusvalandį.
Antrą rytą nebereikėjo skaityti asanų aprašymų, tad užtrukau 15 min.
Trečią rytą reikėjo pabaigti tekstą, tad tris minutes pamojavau rankomis ir pakilnojau dešinį kelį.
Šiandien pramiegojau.

Kokio sumanymo griebtis kitą mėnesį? Minčių?

5 comments:

  1. Per nesėkmių seklumas ritasi šlovės bangos. Lietuvos radijas šiandien ryte ir vėl apie avelėmis nusagstytas Velso kalvas.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tokie klausytojai tik ir laukia progos, kaip su mandagiu veidu ką nors įbrukti. "Klausiau..." - "Ačiū..." - "Še jums neteiktinų magaryčiu už ačiū: ...prieš didžią daugybę metų, kai dar po Velsą bastėsi vilkai, o paukščiai, raudoni kaip flanelės apatiniai, plastėjo virš išlinkusių tarsi lyra kalvų, kai dainavom ir šėlom kiauras dienas ir naktis olose, kvepiančiose drėgnu sekmadienio vakaru didžiojoje kaimo seklyčioj, ir atgrėsdavom anglus ir lokius diakono žandikauliu, dar iki automobilio, iki dviračio, iki kumelės nuskaustos princesės mina, kai nešė mus ant gūbrių linksmi nebalnoti kalneliai, – vis snigo, vis snigo. Dilanas Tomas".

      Delete
    2. Dilanas labai gerai rašo. Ir myli jį visi Velse.

      Delete
    3. Vertė Vladas Braziūnas. Gal cymraegliežuviai jį irgi pamils.

      Delete